home

klockan sex gick jag innanför dörrarna hos mamma och pappa i Sölvesborg.. fy bubblans va trött jag va då. gick direkt upp till flicksängen och somnade som en stock=)
Dagen har varit fullspikad. Åkte runt i sbg för att fixa en massa saker till pappas kalas. Efter det bestämde jag och mamma oss för att åka till bromölla. Va på möbelaffären där och köpte gardiner till vårt tv rum. jätte fina tyckte så klart jag att de va. typ gräddvitt bakgrund med trädstammar på.. i mörk brun till bege.. kommer passa perfekt där upp..

Ikväll blir det lugnt. ska äta med mamma och pappa. helstekt torks i ugnen.. *smarigt* sen ska jag köra en runda till bettan och kolla på idol.. ätealite godis med kanske=)


va meningen att jag och min bror (plus respektive så klart) skulle ge pappa en sån där bärbar cd spelare för att lyssnar jätte mycket på ljud böcker.. men de va svin dyra. kunde inte köpa den billiga varianten för ljudböcker spelas ofttas in i mp3 format tydligen..så vi köpte en bärbar telefon istället för det vet jag att han vill ha..
nahe nu ska jag snocka runt lite hos er andra för det har jag inte hunnit idag=)


inget hus

huset va mycket finare än på bilderna men det blir inte det heller.. skulle vara lite, lite större. både jag och stoffe vill ha ett "finvardagsrum" och ett tv-rum så det inte ligger i samma.. Å i detta huset var vi tvungna att ha i samma.. tycker det bli trångt. Bara att leta vidare...
Ikväll blir det tidigt i säng sen för jag ska upp typ halv 6 imorgon.. sen ska jag vara hela helgen i sbg.. mysigt=)


höjden av lathet

jag har precis varit på biblioteket! inget konstigt med det MEN jag körde dit. De tar typ 5-7 min för mig att gå dit men det regnar ju skit mycket ute sen är det dessutom svin kallt. 2 grader visade de i bilen. inte undrar på att jag frös. nu gäller det att ta fram vinterjackan...

Om en drygt en timme ska vi titta på hus. Ska bli super roligt men tyvärr har ju redan sambon min bestämt sig för att vi INTE ska ha de.. för det är ett kedjehus och de kan han absolut inte bo.. för så är ju inte han uppväxt! tönt! blir less på sånt.. jaja vi ska titta, vem vet han ändrar sig kanske..

efter de ska vi hem och laga lite tacos.. *smarigt* och mysa lite.. trodde jag.. eftersom stoffe ska vara borta hela helgen( han ska till Båstad på utvecklingscamp med andra hockeydomare)..
men nej då  måste han hem till sin pappa och prata med han innan han åker.. väldigt vikigt tydligen..  ja menar, de kan ju inte prata regler per telefon... jaja jag förstår väl inte de där..

får se om jag följer med dit lr så ringer jag någon annan..
 förresten hade rekord i statestiken idag precis... *nöjd*


ny bloggerska

Har precis sett att man vän thessan har skaffat blogg. Så jag vill bara välkomna henne in till bloggvärlden..
ta en titt på hennes=)

imnotliketheothers.blogg.se/


thessan och jag=)

jag ser det regnar...jag ser det regnar

Regnet bara öser ner utanför. har ju regnat så här sen kl 8 nu. kan de inte avta bara lite. Jag behöver gå ner till bibblan och lämna böckerna men även låna nya till nästa kurs men blir ju dyngsur om jag går utanför dörren...Tror inte paraply hjälper idag och inga regnkläder har jag. kanske borde inskaffa mig det..
Nu har jag i allefall städat klart. Gjort en grov städning i hela nedervåningen.. finns inte ett dammkorn nånstans. har till och med skurat köks och badrumsgolvet för hand. som jag brukar göra ibland när jag vill att de ska bli så där extra extra rent=) jag har oxå torkat varenda lucka i köket och alla fönsterbräder.. ja allt som går att torka av har jag gjort..
jag hoppade att städa övervåningen idag. ingen meningen förres vi har fått upp hyllan som ramlade ner för några dagar sen.. om vi ändå ska spackla och hålla på..

Nahe nån promenad ner till bibblan blir det inte.. sätter nog på en film istället och ta fram min stryk tvätt.. måste ju börja på den nångång=)


gråta lite sej...

åå vad tårarna rinner.. idag är det 10 årsedan diskotekbranden i Göteborg var. Just nu är det en kvinna blir intervjuad vars dotter dog.. hon berättar som om det va igår och hur hon fick se sin dotter ligga död på en bår.. fy fan.. nu är jag iochförsig ingen mamma men jag kan tänka mig vilken förlust...

blir ingen grillning i nytorpet.. de regnar ju ut!! blir nog inte att jag går en runda heller.. ska städa klart sen om jag orkar så ska jag cykla till motiva istället..
idag ska vi titta på ett hus förresten.. spännande=)

pr-cup eller 18 års fest!

Kollat runt lite på olika bloggar nu på morgonen och kom in på blondinbellas. hon fyllde tydligen år igår och har haft en jätte 18 års fest med 400 gäster på cafe opra! de ni, den födelsedags festen hade man ju inte tackat nej till.. Hon va så klart jätte söt men.. vem hade inte varit så söt med de pengarna hon har.. ni får säga vad ni vill men jag anser att har man mycket pengar kan man göra sig snygg, sen är ju hon söt från början iochförsig.. men hon hade håret fixad och sminket fixad av ett proffs och en klänning för typ 20 000 lr nått sånt. helt sjukt.. Jag bli iallefall avundsjuk på hennes pengar. jag vill oxå kunna köpa de hon kan..man kommer inte långt på 7000 kr =)..
Men de var en författare som sa en sak som jag funderade på.. att den festen hon hade inte var en fest för Isabella utan en pr-cup för att locka mer sponsorer till hennes blogg och företag.. och jag tror faktiskt att de är så..
Men shit... tänk om 400 gäster hade kommit på min 18 årsfest! fast hade hon inte varit känd hade det inte kommit så många och på hennes fest och inget cafeopra.. kanske som ens egen 18 årsfest...hehhe eller inte lite skilland och komma från adlen och som en själv.. typ bönderna.. men hon är nog inte lyckligare än vad jag är ändå...


ingen godmorgon

ser ni va klockan är.. och jag som är "ledig" idag. men nej då. Ida bestämde sig tydligen för att drömma mardrömmar i natt! de va en blandning mellan 28 dagar senare och Iàm ledgend. och de som har sett dem filmerna vet att de handlar om zomis som typ äter upp människor.. så jag tvingen upp ögonen vid kvart i 8 för jag kände nog att de blev för läskigt. sen vågade jag inte sova mera så de va lika bra att gå upp..
ska gå ner och göra lite frukost snart sen ska jag ta en stor städning på nedervåningen..

en annan sak som jag bara måste kommenterar är att min statistik ,på människor som läser, går sakta uppåt för varje dag.. nu vet jag att att det är övervägande INTE kompisar som läser min blogg och det tycker jag är roligt.. välkomna alla=)


grilla korv=)

Imorgons ska jag, anna och thessan till nytorpet, gå en runda och sedan grilla en korv. hur mysigt som helst..
nån annan som har lust att följa med?? vi åker vid 11.
go natt..


sterling!

Sterling är ett namn på ett flygbolag i Danmark som har gått i konkurs idag och samma bolag som vi ska åka med till Egypten.. japps så är det.. Jag har hört det på radion hela dagen men inte riktigt reflekterat över det! ja menar, jag håller ju inte koll på vilket flygbolag vi ska åka med.. men jag kände så igen detta namnet och när jag stod och diskade så hörde jag att de sa att de va ett bolag från Danmark.. så kom det upp ett ljus för mig.. tänkte att de kan väl inte vara det bolag vi ska åka med till Egypten.. snabbt tittade jag på biljetten.. och jo visst va det samma bolag.. kände hur paniken spred sig i hela kroppen.. ringde driekt till Frida och Anna och de blev lika oroliga.. stoffe kom hem och vi gick upp till resebyrån. Som tur var hade Apollo lovat att alla ska få resa det avresedatumet som är bokat.. kanske att de kan bli försenat men man ska komma ihåg samma dygn.. tyvärr var vår resa inte prioriterad ännu med tanke på att de går två resor förre oss med resenärerna ner till Egypten...

ikväll kommer thessan hit.. vi ska spela lite wiii..:D


inlämnad

Då har jag precis lämnat in min hemtenta och det första jag gör när jag har gjort de är att titta i en bok som jag inte har använt och ser en jätte bra sak som jag skulle kunna ha använt.. puko mej!! man ska aldrig titta i böckerna efteråt.. nu kommer jag ju att funderar över varför. och om jag inte klara den kommer det ju bli ännu värre.. jaja inte mycket att göra åt. nuu har jag lämnat in tentan och får bara hoppas på det bästa...
vet ni vad detta betyder!! att jag är ledig på rikigt fram till måndag! hur super skönt är inte det då...

imorrse va thessan på frukost här.. mysigt och desutom slapp jag äta själv sen gick vi en runda i nytorpet även idag=) imorgon tänkte vi gå en runda sen kanske grilla där till lunch.. mysigt va? någon annan som är sugen är det bara till att höra av sig om ni inte jobba osv=).. får bara hoppas på fint väder..

nu ska jag gå ner och förberedda maten.. vi ska grilla här hemma i dag.. gott;)

äntligen!

äntligen är jag färdig med tentan!! Imorgon ska jag bara titta Igenom så jag har svarat på frågorna, skriva en refernslisat och skriva in referenserna i tentan!!  känns helt underbart att jag är klar=) visserligen vet jag inte om jag har klarat den men jag kan inte göra så mycket mer nu=)

Nu ska jag ta och stoppa nått i magen sen ska jag gå en lång runda i nytorpet med thessan.. de ska bli sååå skönt!


ras

vet ni vad min sambo lyckades göra igår?? göra så att hyllan ovanför tv rasade ner! de va tur att han stod där annars hade tv:n oxå gått i kras.. jag tror den ramlade ner för att han hängde sig lite på den.. men stoffe säger att det är för att skruven inte var tillräckligt bra.. så nu har vi förstört hela väggen vilket vi särkeligen måste tepetsera om! vi sa att vi bara ska spakla över hållen och sen sätta upp den igen och när vi flyttar så tapetsera vi om.. ingen ide att göra de om vi ändå ska upp med hyllan igen.. skit vägg!

nu är det tenta dax igen
förresten jag kanska har fått jobb fram till jul.. nice;)

skit

vilken skit eftermiddag kväll detta har varit.Som jag skrev innan så ville min papps att jag skulle följa med honom för att han skulle röntgas vid två. Trodde typ att de skulle ta en timme men nej då. efter röntgen skulle pappa ner till akuten igen, (där vi va i fredes hela dagen) och träffa samma läkare igen..vid halv 5 gav jag upp och körde hem så fick pappa ringe när han skulle hem.. som tur va hade stoffe hämtat milo... pappa ringde igen vid  halv 6.. då hade han fortfarande inte fått något resultat men sa att han sket i det. de fick skicka hem svaret!! vilket skit akut!!! pappa hade ändå en tid, remiss att han skulle dit ändå fick han vänta hur länge som helst!!
och ikväll fick jag jätte jätte ont i magen.. samma som jag hade för ett år sedan. sen frös jag. låg i soffan med flis tröja. mössa och flisfilt..
fick ta en av min farmors dundermedecin mot magen, vilket alltid bruka hjälpa men denna gången har jag fortfarande lite ont..

har inte hunnit det jag skulle idag alls pga skit akuten!!

.......

Då har jag bara en uppgift kvar att göra. skönt med tanke på att jag har 4 dagar på mig, om jag vill ,men jag tänkte att jag skulle vara klar med ALLT på onsdag så jag har några eller någon dag ledig!

Fick reda på idag att så klart när vi är i egypten, så är de föreläsningarna jag missar då är obligatoriska.. så typiskt.  men men det är ingen att göra åt, bara till att göra de där extra uppgifterna man får.

nu ska jag snart köra  till lasarettet  och möta upp min papps, han skulle tydligen röntga sig..
ska hämta milo sen.. hundvakt ikväll igen men jag tycker bara det är super roligt=)

go morgon

ser ni vad klockan är=) jag är upp. var tvungen att ringa till tandläkaren och säga att jag inte kunde komma idag så de vara för mig att gå upp och nu är det ju ingen ide att gå och lägga sig igen..
sitter och tittat på tv emellanåt nu på morgonen. rix morgon zoo har börjat sända från tv. på kanal 6.. roligt. synd bara att inte adam och gry oxå kunde göra en sån grej för jag tycker att de är bättre..

igår gjorde jag inte många knop=) låg hela dagen i tessans soffan. hon gjorde till och med middag till mig.. gott=)
så dålig som jag var igår har jag nog aldig varit.. varför? kan de har varit allt vin jag drack??
har iallefall fortfarande ont i magen.. får väl se när jag börja bli bättre...

nu ska jag börja skriva på tentan igen.. klar snart hoppa jag=)


fest...

Jag ljuger ju ifall jag säger att jag är pigg idag.. men ändå vakande jag jätte tidigt, vilket kan beror på att vi har vridit tillbax klockan.. hemma hos frida va det jätte trevligt och roligt, framför allt var det roligt att träffa alla som var hemma.. men inne på harrys var det ingen vidare.. skit tråkigt med andra ord. ska aldrig mer går dit. lr jaa.. aldrig och aldrig ska man kanske inte säga men inte än på ett tag..
nu ska jag gå hem till tessan och slänga mig i hennes soffa.. se hur många filmer man hinner med innan hon ska åka och träna..
men först några bilder från igår.. resten finns på facebook=D

denna tröjan fick anna utav mig. som ni ser är det en MFF tröja med ALLA autografer på=) tack Emelie och Dusan för hjälpen...

hmm vad jag gör med mina armar och händer vet jag inte..  lr hur jag ser ut överhudtaget...men jag bjuder på den.. lisa blev ju bra=)

Maria har oxå varit hemma denna helgen.. henne saknar jag här hemma...

frida.. de andra födelsedagsbarnet igår=) och som fyller år just idag.. grattis=)

flippiss.. hehe röjjjigaste på festen igår!!!

Karlshamn är tomt utan annie.....

viva la vida


min absoluta favvo låt just nu.. spelas ofta på min dator=)
I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sleep alone
Sweep the streets I used to own

I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"

One minute I held the key
Next the walls were closed on me
And I discovered that my castle stand
Upon pillars of salt, and pillars of sand

I hear Jerusalem bells are ringing
Roman cavalry choirs are singing
Be my mirror, my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can't explain
Once you go there was never, never an honest word
That was when I ruled the world

It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in.
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become

Revolutionaries wait
For my head on a silver plate
Just a puppet on a lonely string
Oh, who would ever want to be king?

Hear Jerusalem bells are ringing
Roman cavalry choirs are singing
Be my mirror, my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can't explain
I know Saint Peter won't call my name
Never an honest word
But that was when I ruled the world

nr 1

nu har jag ringt till alla som jag känner och bett de gå in på bloggen och titta vilken klänning jag ska välja... men nu har jag bestämt mig för det första!! den är lixom mer fin-vacker-snygg. den andra är mer lixom bara söt! funderar på om jag ska behålla båda två. men har jag råd med det?! det får vi ta och funderar på imorgon..
snart ses vi i dimman..
har alla sina kameror laddade???
ses i dimman=D

klänningar.. hjälp!

har varit i stan och hittat två jätte fina klänningar.. problemet är bara att jag vet inte vilken jag ska ha på mig på festen ikväll... så därför lägger jag upp de här och hoppas att ni vill lämna en kommentar vilken jag ska välja.. tycker det är jätte svårt!






jag vet att jag inte är någon fotomodell dirket men man ser iallefall klänningarna=) snälla hjälp=)


förmiddag

har precis städat bort att skit som lille milo drog in igår. dåligt väder och hund är inte så bra kombination ändå badade jag honom två gånger..
jag ska snart hoppa in i duschen och sen bege mig till stan en runda, ska se om jag hittar nått fint att ha på mig i ikväll.. min garderob är nämligen skit tradig.. inget att ha på mig ikväll så det är ett måste!

Denna helgen jobbar stoffe.. tråkigt som vanligt tycker jag men ännu tråkigare är det att han ska vara borta hela nästa helg oxå! han gick vidare från den där campen han var på för drygt 3 veckor sedan.. så nu ska han till Båstad på fredag.. kul! och pappa som ändrade sin 55 års fest för stoffes skull, så han skulle kunna vara med.. så kan han inte det ändå..
men men de är väl så när man är tillsammans med en domare.. bara att gilla läget!!

igår kväll när jag och emma satt och åt så smällde det till som f*n i köket! trodde typ det va lysröret lr nått som sprack och det bli alldeles mörkt i halva lägenheten.. tydligen va det två huvudproppar som hade gått men iallefall i morse när jag skulle koka ägg så fungerade inte spisen.. helt sten död.. då hade kontakten till spisen åkt ur!! av sig själv. så de va de som hördes igår kväll.. har aldrig varit med om det..
nu ska jag duscha sen är det stan... hör att de är nått jippo på torget=)


hej

akuten

idag har jag suttit på akuten från kl 10 på morgonen till typ 4 och när jag körde därifrån hade min papaa fortfarande inte träffat någon läkare.. hur sjukt är inte det då..
så med andra ord har jag inte gjort ett dugg vettigt idag.. är nu hundvakt och har inte tid att sitta här och skriva för milo äter snart upp min matta=) ska ge han lite mat sen ska vi ut och gå och sen ska jag börja med min mat.. emma ska komma och äta med mig ikväll. så tråkigt att äta själbv tycker jag. stoffe är i osbt och dömmer..
återkommer senare underkvällen när det är fler som kan hålla koll på milo..
hörs senare


socialpedagog eller socialpedagog?!

Nu börja det bli lite segt med skrivandet.. sitter typ fast. men jag får väl ta en lite mikro paus sen skriva klart en uppgft.. två uppgifter idag får räcka.. sen har jag bara två kvar.. super skönt.. ska hinner med en imorgon hade jag tänkt. sen har jag bara en kvar men den uppg är super stor.. så de får ta halva nästa vecka..

Kom på idag att jag ska byta tandläkare. jag går hos en privat tandläkare i sölvesborg som tar runt 600 kr för en undersökning.. SVIN DYRT. så när stoffe hade varit hos sin igår och betalat 397 så tänkte jag att jag måste byta... lägger ju lixom inte 300 kr extra för att gå till en tandläkare.. så dum är jag inte....

har även ringt runt och satt upp mig på vikare lista på särskolorna här i karlshamns kommun. de blev jätte glada för de sa att de va svårt att få tag på bra pedagoger.. inte för att de vet att jag är bra men det kändes som om de skulle höra av sig ifall de skulle behöva hjälp.. Fick även en positiv nyhete.. en av skolorna sa att de hade haft socialpedagoger från jämshög folkhögskola men att de inte alls va lika bra som vi som hade en högskoleutbilding.. mallig man blev där då=)  men det kändes lixom bra för att vi som går och läser på högskolan har lixom kännt att de som läser på folkhögskolan för det första bara läser i två år.. vi läser i tre och ett halv och medans vi har typ över 100 böcke som vi ska gå egenom under vår utbilldning har de typ två kanske.. vi har skrivit C-uppstats och jaa.. jag kan ju bara forsätta vad mycket mer vi göra.. mycket mycket mer terorier går vi egenom.. mm Så det känns inte rikigt rätt att de ska få kallas sig för socialpedagog för vi har inte alls samma utbilding.. Men idag fick ja ju svar.. att de häldre ta in oss... super skänt att veta=)

forsätta att skriva kanske=)


tenta skrivande

då var dagarna i skolan slut.. lr nej där ljög jag.. men de är slut för denna kursen. nu tills nästa fredag ska jag ägna mig åt min hemtenta. har inte så mycket kvar så jag tänkte jag skulle bli färdig med den till början av nästa vecka.. få väl se hur det går med mina mål=) vill inte ha den hängande över mig.. vill vara lite ledig på rikigt. Så idag ska jag ägna mig åt tentan sen blir det lite bodypump på det ikväll och efter det ska jag träffa Maria..=) som jag har saknat henne...

alla blev förresten godkännd på den där redovisningen vi skulle ha och med arbete.. gött=)
nu har jag bara två tentor kvar.. sen tar jag min examen.. kan ni fatta! jag kan inte fatta de.. iochför sig ska jag kanske gå ett halvår till.. beror ju på om jag kommer in.. men jag ska iallefall fira min exeman i januari. Så då hoppas jag att så många som möjligt av mina vänner kommer och fira med mig.. för det är en stor dag för mig. Då blir det fest! tror det va den 16 januari.. alla är välkomna till kyrkan i kristianstad oxå ifalll man vill de=). tänkte jag skriver det här nu så alla kan planera in min dag=)... för den dagen är vikigt för mig....

nahe nu får man väl ta och skriva på sin tenta annars blir det ingen examen..
hörs lite senare..
hej


motiva muskel

ojoj villken träning som jag har gjort ikväll. motiva muskel.. det bästa träningspasset som jag har gått på länge. blev sjukt svettig..vet en som kommer att ha en väldig träningsverk imorgon=)
nu sitter jag hemma hos emma och och titta på DH.. och ätit en mycket god paj,, tack tjejer...

skoldag...

en hel dag i skolan och jag är dödstrött.. är inte van vid att sitta i skola hela dagarna.. är ju aldrig där nuförtiden typ..
men redovsingen gick bra även att jag va typ super nervös...
de va några av mina klasskompisar som sa till mig idag att de tyckte jag va sååå söt i min klänning och mina stövlar.. =D det är alltid roligt att höra sånna komenterare.. blev gald...
jag och stoffe orkade inte laga mat idag så det blev thaii.. mm gott=)
nu tänkte jag att jag skulle sticka och träna en runda sen kanske emma skulle komma och kolla på DH.. jag ska iallefall se på de...
imorgon är de skola till lunch ungefär sen ska jag hämta våra pengar som vi ska med oss till egypten...


berör mig

kvällen blev inte rikigt som jag hade tänkt mig. planerade att träna, sen en runda till frida på fika men det blev att vi körde till karlskorna för lotta var dålig och hade lagts in där inne för oservation. men vad gör man inte för svärmor...=)

jag blir så ledsen när jag ser hur personer som betyder mycket för mig blir sårade och när andra bara trycker ner dem.. Jag förstår inte det roliga att göra livet så jävligt för någon annan.. jag vissste att hon kunde sjunka låg.. men inte så lågt.. fy fan!
Innan har jag tänkt på allt roligt vi har haft tillsammans och i mellanåt saknat henne för en gång var i bra vänner...
men att smutkasta en annan människa som inte gjort annat än stält upp för henne. ALLTID. ibland kanske man ska titta bakom sin egen axel... denna gången blev jag ledsen å då handlade det inte ens om mig... men det är väl de hon vill.. såra andra så mycket så möjligt.. vart tog hjärtat vägen?? sten??

nu är det sova.. imorgon skola... önska mig lycka till för imorgon är det redovisning...
go natt 


mat helg

mat, mat, mat har hela denna helgen handlat om. Bara en massa middagar och kalas med en massa massa god mat. hmm idag blir det en rensning av magen.. igår va jag tjock som en ballong=) och ändå tryckte jag ännu mer chips.. mmen gott va de=)
Men helgen har ändå varit bra..
i lördes va vi nere i sbg en runda och hälsa på för min morbro var hos min mamma och pappa. sen bestämde jag och stoffe oss för att köra ner en runda till ekohallen.. hittade en super fin lampa=) hade kostat 339 och kostade nu 149 kr! fatta vilket klipp=D super nöjd är ja.sen blev det en mycket trevlig kväll här hemme med middag, wii och lite brädspel med josse och daniel.
igår va jag på kalas hos bror min och passade på att hälsa på emelie en stund.. hon pratade om att hon kanske skulle flytta till karlshamn.. ingen hade blvit gladare änn jag=)
förresten.. den där överraskningen jag skulle greje med till en kompis.. den är klart nu... så snart såå...=)

nu blir det plugg....


babyshower

vilken lyckade kväll det blev. som tur va kunde alec hålla sig och hade inte sagt nått till challe. hon blev super överraskad=) min kamera dog tyvärr så fort jag skulle sätta på den så ni får hålla till godo med bilderna på annas eller emmas blogg..
go natt=)

pallar inte

vissa dagar blir jag så trött på mig själv.. hade bestämt att jag skulle skriva på min tenta idag men jag får ingenting gjort! får inte tumen ur asen! Finner lixom ingen ork idag.. å blir så arg på mig själv.. hade ju varit skönt att få lite gjort iallefall.. nej men istället gör jag allting annat på datan.. ååå typiskt mig! har iochför sig två veckor till på mig så det är ju ingen panik.. få ta nya tag en annan dag=)


ny dag

idag är det en underbra dag=) solen skiner och jag vaknade med ett leende på läpparna... inte varje dag man gör de=D.
ska snart bege mig till bräkne-hoby för att hämta en bok och lämna en.. sen är nog hela dagen planerad och jag tror det kommer blir super bra=)
ska se om jag hinner skriva lite på tentan oxå..
ha de bra så länge..
puss o kram


putsa fönster... någon??

Då var man lite lite nämre målet.. en till sak klar på tentan. tar man och betar av en sak i tagit blir det inte så jobbigt som om jag skulle ha satt mig sista veckan..
tog även en sväng om med damsugaren.. de behövdes..
emma kom och hälsa på.. vi har förskt få tag på anna hela eftermiddagen men hon har varit spårlöst försvunnen så vi fick reda ut det problem som vi stod framför själv=) men det gick bra..

vaktmästaren håller på att måla om lägenheterna här hos oss. han kör med högtrycken på panelen så all smutts ska gå väck men problemet är att alla fönstrena blir blöta.. ja de bry han sig inte om. funderar på om jag ska gå ut med en skapa till han och säga att han får putsa mina fönster....
ikväll ska jag ge mig på att göra lasange.. typ andra gången sen jag flyttade hemifrån. men de ska nog gå bra..

ikväll blir det bodypump sen kommer emma och hälsa på.. någon mer??


morgon trött

kl ringde till kl 8 imorse, tänke jag skulle upp i tid och skriva på min tenta menj ag låg så skönt kvar i sängen=) kl nio va det någon som ringde till min mobil sen va det bara stiga upp..
nu ska jag ägna mig åt skolan.. skola först och nöjen sen=)
hörs senare

träning

då var det snart dax för bodyjam. Jag bara älskar de...=)

barn

satt precis och tittade på ett klippet av nyhetsmorgon där de intervjuande Emma Jangestig, mamman till Max och Saga, de barn som blev mördade... det va så hemskt... å jag grät och grät... hur kan någon göra så mot två små söta barn.. den personen kan bara ha en massa hat i sig.. usch! jag borde kanske förstå sånt här, varför lixom?. men ibalnd är men inte mer än människa och vill inte ha en massa brotförklaringar. Visst jag har väl en massa teorier,blir väl så när man pluggar. men ändå..
torka tårarna..
nu ska jag laga lite mat...
någon som vill komma på kaffe ikväll? bara ring mej jag är hemma..


pengar

känns som jag dör av hunger snart och kl är bara halv 3.. typiskt. Håller på att titta runt hur man ska göra med växling med pengarna till egypten. jag fattar typ noll! ska nog ta en snack med de som precis har varit där. nog bäst, alla rekomenderar olika saker så man bli ju helt snurr i bollen..

nahe en knäckemacka på detta kanske=)


mangel tvätt

min mamma har alltid manglat sängkläderna så när jag flyttade till lägenhet så va det lixom narturligt för mig att fortsätta att göra de för det fans en mangel där... när vi sedan flyttade till en annan lägenhet så finns det ingen mangel här vilket gör att jag får ta hem all sån tvätt till mammsen.. MEN en dag frågade jag en kompis till mig om jag fick mangla hos henne, de har en sån i tvätt stugen.. hon tittade på mig som om jag var från planeten mars lr nått=) hehe erkänn frida att du tyckte de va lite konstigt heheh.. men men iallefall så sa Gry i dag på radion i programmet "äntligen morgon" att när hon bodde i lägenhet så manglade hon sina sängkläders å hon sa att de va SVIN SKÖNT!! det jag ville komma till med detta är att det är inte bara jag som kommer från planeten mars och är 22 år som manglar utan Gry gjorde oxå det när hon var yngre... FÖR DE ÄR SVIN SKÖNT!!

men jag tycker om frida ändå=D

Nu ska jag åka till Kristianstad..
ha en bra dag..

trött

det blev inte rikigt som jag hade tänkt mig. men jag tror det ordnade sig ändå.. till slut blir det nog bra..

Nu är jag rikigt rikigt trött. känns som om någon har släpt en bomb lr nått.. vill egentligen bara sova men jag kan inte gå och lägga min innan kl sju! nej, nu ska jag gå hem till emma en stund..

mycket mycket

jag måste hålla mig syssel satt ända till i eftermiddag annars kommer jag bli för nervös.. måste fixa en grej till skolan och jag ångara som bara den att jag inte gjorde de igår ändå.. jag kna knappt tänka...
ska åka och storhandla för oxå. har inte en grej här hemma typ. som är ätbart..se om jag kanske hinner med briggen..
tror inte de..
få se hur snabb jag är=)
återkommer senare under dagen.. måste sätta igång nu

träning!

Nu är jag back in the game=) tränade i två timmar idag.. känner mig super duktig. var meningen att jag skulle ha boxats med carro men de va nån som snodde henne för mig och jag vägra boxas med någon som jag inte känner=) så jag va ute i gymmet istället. körde rätt så slut på mig själv i en timme men sen blev jag så sugen på arobicen vid sju tiden så jag fick påde  passet.. super roligt som vanligt och nu är jag trött och ny duchad.. hoppas på en härlig natt i sängen..

viktig dag imorgon.. nervös... hoppas hoppas det kommer gå vägen.. annars vet jag inte vad som kommer hända..


Utkast: nu så.. ...

nu så.. nu har jag gjort det jag ska idag när det gäller skolan. en uppgift till klar.. lr klar utkastet är klart. sakta men särket närma man sig målet..
nu har jag lite tid att lägga upp lite bilder sen i lördes



mer bilder ligger på min facebook=)

nu måste jag ta på mig nått anständigt och bege mig och handla lite mat tills ikväll. biff sås och potatis står på matselden idag.. gott de

snart sååå...

lördagen blev en lyckas fest.. söndagen var inte lika lyckad=) min kropp är tydligen inte van vid fester så jag mådde inte så bra till en början. väldigt väldigt trött..
kommer att lägga upp bilder under dagen men jag måste ta tag i skolan först.. det är faktiskt viktigast..
såå se snart=)


fest

ikväll blir det fest hemma hos oss. har typ aldrig haft fest här hemma.. illa jag vet så detta är ju som en liten inflyttningsfest...

är ni redo??


jag är hehe=)

gott vin

nu har jag varit på systemet och köpte en flaska vin som vi ska dela på ikväll

detta vinet är det, som ni ser är det ett Riesling vin, Moselland heter det. jag är ingen vinkännare så men detta är nog det godaste jag druckit.. fint bag in box packet=) finns på flaska oxå..
När det typ en halvtimme tills emma kommer och hämta mig sen ska vi hem och göra tacos hos henne. är så sugen nu.. Emma ska särket hämta sin kattunge oxå=D


hemtenta

äntligen har den kommit Hemtentan för denna kursen, som jar har väntat på den=) nu har jag tre veckor på mg att svara på frågorna
så här såg frågorna ut:


Hemtentamen  SP870P HT 08

  Fördjupningskurs i socialt arbete med inriktning socialpedagogik

  

Utgå från litteratur och föreläsningar. Glöm inte att i dina svar knyta an till författare/föreläsare. Omfattningen av svaren för varje fråga skall inte överstiga 2 sidor med 1,5 radavstånd, 12 p.

  

  1 Beskriv och diskutera bakomliggande risk faktorer för utveckling av missbruk och beroende hos en individ ur

•a)      ett psykologiskt perspektiv

•b)     ett socialt perspektiv    (5p)

  

  2 Beskriv och diskutera skillnader, alternativt likheter, i kvinnor och mäns missbruk/beroende.

     

•a)      när det gäller uppkomst av missbruk/beroende .

•b)     när det gäller psykiska och fysiska konsekvenser av beroendet.

                                                                (5p)

  

  •3)      Diskutera, ur olika perspektiv:

•a)      Återfallsprevention,

•b)     Behandling i samband med återfall (5 p)

  

  4)      Utgå från det övningsexemplet som du fått och gör en behandlingsplanering för X. Beskriv i behandlingsplanen hur du tänker kring de olika ställningstaganden du gör. Beskriv också  för och nackdelar med planeringen.

                                                                              (10 p

  

Lycka till

  

 ¨så nu har jag lite att göra.. äntligen något att sätta tänderna i. och jag har varit såå duktig att börja redan idag..
tänkte att jag skulle göra den så snabbt som möjligt så jag har den ur världen sen.. ledig på "rikigt" är ju inte fel=)
OM jag hade haft lust vet jag att den hade varit klar på en vecka men jag väntar på några böcker som jag måste ha. får inte dem från mitten av nästa vecka.. sen tar frågorna längre tid än vad man tror..
jag har inte hunnit med så mycket mer än att suttit framför datorn och läst i böcker men en sak har jag hunnit. handlar mat till ikväll med emma.. vi ska ju ha myss. tacos blev det och det är aldrig fel. skulle kunna leva på de.. i love=)
nahe nu ska jag återgå till tentan.. kan ni fatta.. att jag för en gångs skull tycker det är kul igen med skolan.. man lär sig verkligen mycket mer på en hemtena än en salstenta..

  

  

  

  

  

  

  

     


husdjur?

har nästan precis kommit hem från banken, fick bra besked. det var ingen problem att låna pengar nu när vi tittade i den prisklassen som vi göra nu.. skulle vara värre om vi skulle upp till två miljoner.. och det finns ändå inte i vår tanekverksamhet=)..

min smabo är rätt rolig, när jag berättade att mickis hade kattungar så sa han " jaha du ska inte ta hem en" satte nästa frukosten i halsen! grejen är ju den att stoffe är allergisk mot katten.. puko förslag från honom tyckte ju jag då. men han tyckte kanske att vi kunde pröva.. njaa.. vet inte det jag.. visst de är väl söta men ändå..
när vi sedan kom hem från banken började han tjata att vi skulle väl skaffa en sån där milo hund.. han är ju såå söt tyckte han.. haha vad har hänt med min sambo?? någon..?

idag har ju super tråkigt.. typ alla verkar vara upptagna.. visst jag har väl att göra egentligen till skolan.. men jag vill inte de=).. kanske ta tag i det om en stund. måste bara samla kraft..

ikväll ska jag laga mat med emma och nån kompis till hennes.. ska bli mysigt. lite idol me kanske..

helt otroligt

jaha då fick vi en nya pakeringslapp idag. även den på 500 kr. men denna gången var faktiskt inte jag alls inblandad. det va stoffe som ställde sig fel igår kväll när han kom hem från jobbet.. jo visst hade vi fått böter. så nu är det 1000 kr som ska betalas.. Får ta av våra undanstoppade pengar för de är rätt tjärvt denna månaden..
Jag och stoffe har oxå varit och tagit sprutor idag. 680 kr kostade de.. helt sjukt dyrt. Vi ska ta en spruta till innan vi åker till egypten och den kostar tydligen oxå 680 kr. i telefonen ska sköterskan till mig att den bara skulle kosta runde 300 kr.. hon ljög altså för mig.. idiot!!!  man är ju inte gjord av pengar precis..

har varit ute och gått i nytorpet idag.. har varit hundvakt åt milo så vi passade på.. att han förövrigt pissade i vår säng.. hmm jaa de är svårt att bli arg på han.. han är ju sååå goo=D




han är ju helt underbar denna hund...


äkel mat

efter träningen idag blev jag jätte hungrig. tryckte i mig en macka men det hjälpte knappt. jag var så hungrig så jag mådde illa. höl på att spy flera gånger. så jag sprang till torget för att köpa mig en kebab sallad och vet ni vad jag får! endast kebab och isbergsalld, ingen tomat, gruka, majs, svamp ja och allt va de bruka ha i. och jag betalde 60 kr för det. aldrig mer ska jag köpa snabb mat i stan, kanske en natt efter harrys isåfall men då känner man ju inte vad man äter ändå=). är grymt besviken på denna stan när de gället så mat. inte lätt heller för de är ju en som äger alla pizzzerior i stan typ.. blir så trött..

sitter och titta på generation fett nu.. usch, sjuka människor det finns. hur upphetsande kan de va att någon tjock person sitter på dig?!?!?!. och jag tycker att jag har stor rumpa.. jag ligger i lää=D

känner att john blund kommer snart så de blir snart sängen..
go natt

funderar


Nu är det mycket mycket att tänka på.. det där huset vi var och tittade på var faktiskt väldigt intressant.. men frågan är om det går att fixa till de så som vi vill ha de.. vet inte om de va lite litet kanske. vi vill ju ha ett bamse hus.. hehe eller jag vill=)
ja det tåls att funderar på och på fredag ska vi till banken och disskutera..
jag har ju varit hundvakt idag me ju=) jätte roligt ha de varit, men stoffe tyckte nog de va roligast. haha och han som sa att jag inte skulle få för mig nått om att vi ska ha hund bara för att vi passar milo.. undrar vem det är som vill ha hund nu=)

ska snart cykla och träna..
vad som händer ikväll.. återstå att se=D


solen skiner=)

vilken underbar morgon. solen skiner och jag är på toppen humör. Har precis gått en runda med milo, jag är hunvakt idag=) och är nu uppe hos anna. vi ska snartbege oss hem till frida på lite frukost.
vid 11 ska vi titta på hus..
återkommer senare..

parkeringsanmärkning!

Idag har jag fått pakeringböter.. på 500 kr. precis som om man inte hade nog med utgifter denna månaden.. jag blir så trött.. så jävla onödiga pengar.. denna dagen har bara flygit iväg. varit på bibblan med min grupp i klassen och gjort klart ett grupparbete, tog en lunch med stoffe på briggen sen va det bara att sätta mig i bilen.. ner till kristianstad idag igen.. men vad gör man inte för "familjen". stoffe lillebror skulle ner till kristianstad och bli klippt av natti på hennes skola.. passade på att gå en runda på maxi under tiden, altid lika roligt. sen fick mat av svärmor när jag lämnade rasse.. gott va de och sen slapp jag ju laga mat själv..

va och köpte en ny mobil igår.. blev faktiskt nöjd=)
hm ikväll blir det bara tv:n o soffan..

köra bil

idag har jag kört bil hela dagen. är helt slut nu. först en runda i sbg på morgonen, sen va vi i kristianstad och körde runt sen på ett möte, efter de va vi en runda i bromölla och sen hem till mamma och pappa. sen körde vi till karlshamn till lasarettet och så fick vi vänta över en timme innans pappas taxi kom.. lite tråkigt.. jag har alltså haft en heldag med min pappa...
NU ska jag köra och köpa en ny telefon. ska se om jag hittar någon jag vill ja för den jag har ny suuuger..

lika dant igen.. spelar lixom ingen roll.men säger man nått så är ju de fel...! lr?

skit väder

 Hemma hos min barndomskompis, josefin och hennes sambo Daniel, va de skit fint. Jag blev jätte chokad. jag vet ju att de har smak va det gäller inredning men de var verkligen skit fint! och de hade en sån där lampa som jag med vill ha som är skit snygga.. tyvärr kostar de ju en del pengar..jag har letat överallt efter de lamporna på nätet men hittar dem tyvärr inte nånstans..tänkte ju att jag skulle visa er..
vi såg på stjärnor på is igår.. vet inte om jag tycker det va ett jätte bra program.. Blev en bra beck fillm sen=)

idag är de ju så tråkigt väder att man bara vill ligga under täcket hela dagen!
blir en pizza och en film sen senare ikväll..


Lördagen den 4 oktober

jag hade värsta äkliga madrömmen i natt. vaknade kl 6 i morrse och var alldeles kall svettig. det var en blanding av filmen onda dockan och exorcisten.. jag va skit rädd sen. Å så va det ju ingen brevid mig i sängen som jag kunde krypa upp till. var nästan nära på att springa ner  till mamma och pappa i deras säng men näää.. tyckte jag va lite väl för gammal för de=D.
idag har vi kört runt lite och jag och mamma har gott en lång runda, även idag i det sköna höst vädret..
Nu på eftermiddagen har jag suttit och arbetat på vårt grupparbete och blivit nästan klar med min del. tycker det är duktigt att plugga på en lördag.. kan ju säga att de gångerna jag göra de är få..
Nu tänkte jag att jag skulle sätta mig framför brasan med en go bok.. de är kvalitets tid för mig=)

ikväll ska jag träffa en barndoms kompis. roligt att prata lite gamla minnen om när våra familjer va iväg och åkte skidor..
visst ni att från det att jag var två till att jag var runt elva, tolv firade vi varje jul i sälen..med mycket snö och en riktig tomte. Det var det bästa jularna jag har varit med om än så länge...

PS.. Frida.. gissa vad mamma har gjort för mat idag.. de där goda biffarna med potatismos runt.. de som du tycker är sååå goda=)

sova time

soppan som mamma gjorde va super god.. tog tre eller fyra gånger.. jag bara älskar den=)
körde sedan hem till bettan för lite idol och mycket prat.. även lite lek med gladan så klart.. jag bara älskar den hunden. sån personlighet den har, som en människa. stört skön..
Papps ringde mig vid elva tiden och tyckte att jag skulle köra hem så jag kunde köra inom lasses  för han var sugen på nått! hehe så de va bara att ge sig av, var ändå rätt trött. han skulle ha mos, korv och räksallad.. inte vad jag hade valt precis.. deras kebab går ju knappt att motså.. men efter allt godis som jag har kränkt ikväll så var jag propp mätt så det blev ingen mat för mig...
nu ska jag krypa ner i min flicksäng och känna mig som 15 igen=) hehe
längtar lite efter stoffe, men bara lite.. rätt skönt att få ha en säng för mig själv utan att höra hans snarkningar.. men säg inte det högt=)hehe  nej men de är rätt bra att vara ifrån varandra så ibland.. måste ju hinna längta lite.. i och för sig så träffas vi inte så mycket ändå.. typ lite på kvällarna.. även om det finns folk som tror annat.. hmm
nahe go natt allt folk..
hoppas du anna har haft en super bra födelsedag=)

back in town

Då var man tillbax i det gamla flick rummet igen=) hehe
Idag på förmiddagen har gått en jätte lång runda med brossans sambo här i sölvesborg. De va mysigt i höstvädret. Sen va det bara att hoppa in i duchen för jag skulle möta Emelie på stan. Självklart va det super roligt att träffa henne och höra om hennes "nya" liv. Jag är så glad för hennes skull. Du har verkeligen lykats med det liv, låt aldig någon annan säga nått annat.
På eftermiddagen körde jag ner till Kristianstad, i mammas och pappas "nya " bil, som förövrigt är en aoutomatare=) men det gick super. Byte ut mitt söndriga överkast och fick ett nytt sen gick vi en runda på stan. Fick för övrigt ett par stövlar av min mamms på skopunkter. super nöjd=D precis sånna som jag ville ha!!

Nu ska jag snart ner och äta mammas goda fisksoppa sen ska jag köra till bettan..

Ville bara säga till alla attt jag har fixat världens överraskning till en av mina vänner=) om detta går att fixa kommer den personen bli super glad.. eller jaaa.. jag hoppas de.. SÅ nu får ni fundera vem det är till hehe

mmmm nu känner jag doften av soppan..
puss på er=D

mat

Det blir inte att vi lagar mat som vi hade tänkt. Både jag och stoffe är vrål hungriga och pallar inte stå vid spisen..
vi pratade om att gå till köpmannagården men marcus och anna skulle dit och äta för att frira deras ett års dag.=) behöver kanske inte gå till samma ställe..Så jag tror vi ska beställa från Gourmet thai och ta hem och äta i soffan isället...
Blev till att slänga pengar på utemat i allefall....


hus

vad fint challe och alex hus va. de är ju nästan så man bli lite avundsjuk=) Men de är ju bara roligt för dem. Att de har hittat de som passar dem bra..
en annan letar ju frebrilt...
så nu ska jag och stoffe åka och titta på ett hus på tisdag. Stoffe har redan tittat på det själv, för vi glömde bort att vi skulle på visning sen va jag upptagen när de va så Stoffe fick åka själv. Han sa att de va okej.. men sen va det så mycket just då för mig med tenta och uppsats så jag orkade inte angagera mig, men idag när jag satt och titta på de så hade de lagt ny bilder, lr bilder som jag inte hade sett innan och jag blev sugen att titta på de själv.. VIsst behövs det göras saker på huset men det är ju ett sånt hus vi vill ha=) Så nu har jag ringt till mäklaren och han sa att husägarna va villiga att gå ner i pris.. å de är ju alltid bra..

Jag och stoffe ha väl oxå en dröm om att få bygga vårt eget hus men ibland måste man inse sina begränsningar.. VI har inte dem pengrna nu att bygga ett hus. Det kostar oss för mycket och vi skulle inte få låna så mycket pengar.. vi vet lixom att där den gränsen går, går det inte att bygga ett hus för.. så om 5-10 år kanske vi kan bygga vårt eget.. Det är ju en fördel om jag med har ett jobb och en bra inkomst... För även om jag får ett jobb, så får vi ju så klart låna mer pengar, men man vill ju kunna leva oxå. ut och resa en gång om året kanske.. ha en hund är ju min dröm och de är ju inte billiga. Så man måste ju väga för och nackdelarna emot varandra.. Det är så mycket man vill men vi är ju bara 22 år, vi hinner. Jag vill ju ha nått att se framemot och inte ha allt klart när jag är 25...
Hade det inte varit för skatten på förra lägenheten hade vi aldrig  letat hus nu. Vi storm trivs med den lägenheten vi har och närheten till stan. Och när jag tänker på att vi letar hus, redan lixom, blir jag lite rädd. det är ett stort stort steg att ta tycker jag..  ännu ett steg in i vuxenlivet.. men jag är ju inte vuxen ännu.. eller?? 

4 år

Tiden går så snabbt. idag är det 4 år sedan jag och stoffe blev tillsammans. 4 år, jag kan knappt fatta de.
Blir inget specilet ikväll, vi behöver spara så mycket pengar som möjligt till resan så vi tar en mysig hemma kväll med gos mat och en bra film och bara bry sig om varandra.. varför ska man slänga massa pengar på resturang när man kan ha lika mysigt hemma=)?Att köpa en massa saker till varandra har vi lagt ner. känns bara som om man byter pengar och de är ju tok svårt att veta vad man skulle ha köpt ändå...

nu ska jag snart bli upp plockade av emma och anna så ska vi åka till calle på en fika. ska bli roligt att se hennes nya hus=)


mamma

Ibland är mammor underbara.. Hon fixade ett nytt överkast till mig. Ska hämta det på fredag=)
NU ska jag åka till Kallinge

överkast

I december nångång fick vi ett överkast av mamma. Det är typ lappteckning vilket gör att de är väldigt mycket sömmar på de. i allefall så har det sprukit på många ställen så jag gick tillbax med det idag. fick ingen reklamation. vadå ska det inte håller mer än ett år!! jag kunde få köpa nått annat för 30% billigare..kan de ju glöma. Jag sa att jag skulle försöka fixa det själv.. ringde till mamma, som blev skit arg=), och hon skulle kolla o samma affär i Kristianstad om jag kunde få ett nytt.. jag är inte så tuff. Mamma undrar om jag inte har konfroterat och frågat om det inte skulle hålla mer än ett år men jag är ju så mesig  när det gäller sånt.... tur att man har sin mamma ibland..=)

nu ska jag fixa mat sen bär det av till kallinge..

tjoo


RSS 2.0